Libertatis Primitiæ

  

Agenda

Geen activiteiten

Er zijn voorlopig geen activiteiten gepland.

Laatste nieuws

Geen activiteiten gepland t/m 1 september i.v.m. coronavirus.

Sponsoren

Nieuws

Libertatis Primitiae geeft op zondag 8 maart a.s. Workshops tijdens

Datum: 02-03-2020

Workshop Percussie

De Percussie Band van Libertatis Primitiae geeft een slagwerk Workshop in het BRES theater. Van 10.00u-11.00u gaan de slagwerkers in de Theaterzaal onder leiding van muzikaal leider Aad Schrooten het stuk 'Mexico Move' instuderen.

Dit stuk beleeft haar premiere op zaterdagavond 28 maart tijdens LP LIVE 2020 in de Dukdalf! De instrumenten die gebruikt gaan worden zijn vibrafoon, xylofoon, drums, trom, bongo, conga, tymbales, rototoms en pauken aangevuld met een bassist.

Ben je slagwerker (of wil je het leren en ben je ouder dan acht jaar) kom dan langs en probeer om mee te spelen. Ook zal er een korte uitleg over de functie van slagwerk bij Libertatis gegeven worden.

Vanaf 10.00u starten we en tegen 11.00u moet het muziekstuk ingestudeerd zijn. Kom kijken, luisteren en misschien wel meespelen!


'Saxchoir in concert'

Op deze dag geeft het Saxchoir van Libertatis Primitiae een mini optreden/concert. Dit gebeurt ook in de Theaterzaal van het BRES Theater.

Het Saxchoir bestaat uit 12 saxofonisten op altsax, tenorsax en baritonsax. Zij zijn een onderdeel van de 'Big band & percussie Band' van Libertatis uit Brielle. Om 11.30u begint de open repetitie van het Saxchoir in de Bres en vanaf 12.00u het concert. Muzikaal leider Aad Schrooten geeft voor het concert een korte uitleg over de functie van het Saxchoir voor de Band.

Het programma omvat een achttal composities van Klassiek t/m Jazz. Bespeel je zelf een saxofoon en wil je een stukje van het concert meespelen stuur dan een mailtje naar secretariaat@libertatisprimitiae.nl  en meld je aan (er wordt dan contact met je opgenomen en muziek langs gebracht/opgestuurd!). Zou je zelf saxofoon willen gaan spelen (en ben je ouder dan acht jaar) kom dan gerust naar dit optreden en vraag naar de mogelijkheden die we hiervoor al vele jaren bij Libertatis aanbieden.

Om 11.30u begint de open repetitie van het Saxchoir in de Bres en vanaf 12.00u het concert. Iedereen is van harte welkom!


Workshop Twirling in de Dukdalf!

Op zondagmiddag 8 maart geeft hoofdtrainer Rita Schrooten in de Dukdalf een workshop voor geïnteresseerden. De Twirlers in Brielle zijn een onderdeel van Libertatis Primitiae en beoefenen de sport in hun eigen gebouw in de Geuzenstraat 14 of in sporthal de Dukdalf. Deze sport gaat om de behandeling van één, twee of drie batons met daarbij dans en beweging. Libertatis kent een groot aantal twirlers (vanaf 6 jaar) verspreid over drie groepen en een smallteam.

Van 12.30u - 13.30u kan je een baton komen uitproberen en zullen twirlers van Libertatis, waaronder een Nederlands Kampioen, Twirlroutines laten zien!

Wil je graag sporten, dansen, je motoriek ontwikkelen kom dan lekker mee doen!!Volgend nieuwsbericht
Geen activiteiten gepland t/m 1 september i.v.m. coronavirus.
Datum: 02-03-2020


Vorig nieuwsbericht
NK Twirling 2020
Datum: 17-11-2019

Onze resultaten van de NK Twirling staan nu op de website.

Klik hier om ze te zien.