Libertatis Primitiæ

  

Agenda

Deelname aan twirlwedstrijd

Locatie: Topsportcentrum, Almere
Datum: zo 11-10-2020
Lees meer...

Laatste nieuws

Minimale activiteiten gepland t/m 1 januari i.v.m. coronavirus.

Sponsoren

Nieuws

LP Live 2019 - het was weer een feest!

Datum: 25-03-2019
00011347.jpgAfgelopen zaterdag 23 maart werd er gemusiceerd, getwirld en gedanst in De Dukdalf/BRES in Brielle.


De Bigband en Twirlers van Libertatis Primitiae gaven in een goed gevulde Dukdalf te Brielle hun jaarlijkse Showavond. Een avondvullend programma waarin swing, rock, latin, dans en twirl in een vlot tempo voor het voetlicht werden gebracht. Onder leiding van muzikaal leider Aad Schrooten werden er weer veel sfeervolle en swingende stukken gespeeld met dans van de twirlers van de A-, B-, C-groep en het twirlteam.


Veel publiek stond al om half acht te wachten tot de deuren van de zaal opengingen. Binnen in de sporthal was het een lust voor het oog om de orkestopstelling te zien. Om in zo'n fantastische setting te mogen optreden vonden de muzikanten en twirlers een geweldige uitdaging.


Er werd begonnen met het bekende "Sing, Sing, Sing" en "Gonna Fly Now" uit de film Rocky waarop natuurlijk ook alle twirlers zich presenteerden.


Het programma werd vervolgd met een prachtige vertolking van zanger Casper van Egmond van het bekende "New York, New York" en bracht zangeres Sandra Pinkse het swingende "All of Me" en het sfeervolle nummer "Time after Time" van Cyndi Lauper.


De wedstrijd show op muziek van Madonna werd door de dames van de A-groep sfeervol gebracht met een spetterend eind. Ook de B-groep twirlers lieten hun wedstrijdshow zien Motown muziek was het thema. De C-groep was weer erg leuk om naar te kijken met een sprankelende show op muziek van de Dolly Dots. Het Twirlteam liet een wervelende show zien met spectaculair batonwerk.


De saxgroep was te horen met een krachtige vertolking van "Libertango" geschreven door Astor Piazolla. Sandra en Casper zongen "You are the Sunshine of my Live" met een mooie dancetwirl van Kirsten de Ruiter. Casper zong ingetogen het prachtige "Halleluja" van Cohen. Voordat de pauze begon speelde de Bigband "Havanna" met een zwierige dans van de A-groep twirlers.


Het programma werd na de pauze vervolgd met het swingende "Hallelujah I love him so" gezongen door Sandra met dans van de A-groep twirlers. "Moves Like Jagger" werd opgevrolijkt door een dans van de C-groep met kleurrijke stokken. Het Twirlteam was te bewonderen met een Spaans getinte dans met waaiers op het welbekende "Despacito". Toen was het weer tijd voor swing met "It don't mean a Thing" gezongen door Sandra en Casper. De B-groep swingde lustig mee met gebruik van hoedjes en wandelstokken.


De Percussiegroep van Libertatis ging helemaal los met "The Bongo Song". Drie twirlers Madelief van der Ende, Yanou Bekker en Desteney Roos lieten flitsend lichtbaton werk hierop zien. Toen was het de beurt aan het saxofoon septet en de drummer met "All I ask" van Adele prachtig gezongen door Sandra.


De Bigband speelde daarna het sfeervolle "Moonlight Serenade" van Glenn Miller.


Er werden door de voorzitter ook vier leden van de vereniging in het zonnetje gezet. Kirsten de Ruiter en Ashley de Ruiter kregen van de voorzitter de LP hanger voor het 15-jarig lidmaatschap uitgereikt, Amber van Liere kreeg de LP hanger voor het 10-jarig lidmaatschap en Bas de Jonge kreeg de LP speld voor het 12 1/2 jarig lidmaatschap. Zij werden natuurlijk van harte gefeliciteerd.


Ook kreeg Annemieke Barendrecht een prachtig beeldje van de voorzitter uitgereikt namens de vereniging. Zij gaat de vereniging helaas verlaten als trainster van de C-groep. Zij werd hartelijk bedankt voor 11 jaar lesgeven aan de C-groep.


De finale met het "Knock on Wood" bracht alle LP muzikanten en twirlers op de vloer. En samen met de vocals Sandra en Casper maakten de muzikanten en twirlers er een feest van en zei ladyspeaker Fanina dat LP Live 2019 alweer voorbij was. De toegift "Zoot Suit Riot" werd met veel enthousiasme gebracht, maar ook met enthousiasme ontvangen door het publiek. Een waardig slot van een fantastische showavond die mede mogelijk gemaakt werd door het Prins Bernhard Cultuurfonds.


Foto's van LP Live 2019 vindt op de website: www.libertatisprimitiae.nl.

Volgend nieuwsbericht
Uitslagen twirlwedstrijd Roosendaal
Datum: 25-03-2019

De uitslagen van de twirlwedstrijd Roosendaal staan op de website.

Klik hier voor uitslag van de wedstrijd. Klik hier voor het overzicht 2019.

Vorig nieuwsbericht
Twirlwedstrijd Spijkenisse
Datum: 17-03-2019

Resultaten twirlwedstrijd Spijkenisse staan op de site.

Uitslag klik hier. Totaaloverzicht klik hier.