Laatste nieuws

  • Twirlwedstrijd in Brielle
    Zondag 9 juni hebben wij weer een NBTA twirlwedstrijd georganiseerd in de sporthal Dukdalf in Brielle.Er werden weer mooie resultaten behaald door de LP twirlers. Verschillende plaatsingen voor de NK en een mooie promotie voor Sara met haar dancetwirl. Gefeliciteerd!!

Sponsors

LP live 2023 een feest van muziek, dans en licht

Zaterdag 18 maart j.l. gaf Libertatis Primitiae uit Brielle de jaarlijkse Showavond in de Dukdalf te Brielle. De Big Band en Twirlers brachten voor een overvolle zaal een avondvullend programma waarin swing, rock, latin, dans en twirl in een vlot tempo voor het voetlicht werden gebracht.
Veel publiek stond al om half acht te wachten tot de zaal openging. Binnen in de sporthal was het een lust voor het oog om de orkestopstelling te zien. Om in zo’n fantastische setting te mogen optreden vonden de muzikanten en twirlers een geweldige uitdaging.

Er werd begonnen met “Stately Fanfare” en “Megalovania” waarop alle twirlers te bewonderen waren. Onder leiding van Muzikaal leider Aad Schrooten werd voor de pauze stukken gespeeld als o.a. “Moondance”, “I’m still Standing” met een leuke show met paraplu’s door de B-groep twirlers, “Relax Max” waarbij de A-groep twirlers te zien waren met een dans met boa’s, “Unforgettable” prachtig gezongen door Sandra, “Phat Kat” waar de C-groep twirlers een kleurrijke show lieten zien met hoepels, De slagwerkgroep ging los op het nummer “American Style”, wat natuurlijk een groot applaus opleverde. “No time to die” een solo voor tenor saxofoon gespeeld door Nino Pouwels. Madelief van der Ende liet hierop een sfeervolle dans zien met lichtbaton.

Zangeres Sandra verraste het publiek met prachtige uitvoeringen. Sandra bracht het publiek in vervoering met o.a. “Shallow” “Het lied van de zee” en het swingende “So dance samba”. Zij zong samen met de slagwerkers Bart Groen, Jorrit de Graaf en Thom Spoor “Mercedes Benz”, een nummer waar door de slagwerkers onderdelen van een auto werden gebruikt.

Het LP Saxchoir, bestaande uit 14 saxofoons, speelde het prachtige “Bohemian Rapsody” van Queen. Wat met een groot applaus werd gewaardeerd door het publiek.

Zoals gebruikelijk bij LP Live werden er door de voorzitter Rita Schrooten weer jubilarissen gehuldigd. Damia Kon kreeg de LP hanger uitgereikt voor het 10 jarig lidmaatschap, Marieke Groen en Simon van Hagen kregen de LP speld voor het 12 1/2 jarig lidmaatschap van de vereniging. Ad Quak kreeg de speld voor het 50 jarig lidmaatschap van Libertatis uitgereikt. Zij werden hartelijk gefeliciteerd en kregen een groot applaus.

Carla van Leeuwen, de trainer van de A-groep twirlers, kreeg i.v.m. het stoppen met lesgeven van de voorzitter een mooi beeldje overhandigd en werd bedankt voor haar inzet voor de vereniging.

Verder werd ook Aad Schrooten in het zonnetje gezet. Aad is dit jaar 50-jaar verbonden aan de vereniging als dirigent/muzikaal leider. De voorzitter bedankte hem voor al zijn creativiteit, muzikaliteit en energie en overhandigde hem een horloge met inscriptie.

Na de pauze werd begonnen met “Jumpin’ East of Java” met een dans met baton van de A-groep. Vajénna, Aurora en Sara lieten op “Gonna Fly Now” leuk batonwerk zien. Dit werd gevolgd door o.a. “The Blues Walk” met een solo van Bart Dikken met een enthousiaste show met ballen door de B-groep, “Caribbean Dance” werd een plaatje met een waaiershow van het Twirlteam.

De wedstrijd show op latin muziek werd door de dames van de A-groep sfeervol gebracht met een spetterend eind. Ook de B-groep twirlers lieten hun wedstrijdshow zien op muziek van Michael Jackson. Het Twirlteam liet een wervelende show zien met spectaculair batonwerk.

De finale met “Impact Zone” bracht alle LP muzikanten en twirlers op de vloer. En samen met de zangeres maakten de muzikanten en twirlers er een feest van en zei ladyspeaker Fanina dat LP Live 2023 alweer voorbij was. De toegift “Think” werd met veel enthousiasme gebracht, maar ook met enthousiasme ontvangen door het publiek. Een waardig slot van een fantastische showavond.


Foto’s van LP Live 2023 vindt u binnenkort onder media op de website.