Laatste nieuws

  • Goede resultaten bij deelname aan de voorrondes voor het NBTA NK 2024
    6 van onze solisten namen in het weekend van 18 en 19 november 2023 deel aan de voorrondes van NBTA NK Twirling 2024 in Almere. Van de 12 onderdelen waaraan werd deelgenomen plaatsten 7 zich voor de finales. Daar voegen ze zich bij het duo, een small team, een large team en 14 solo’s die […]

Sponsors

Cor Schrooten

Goede resultaten bij deelname aan de voorrondes voor het NBTA NK 2024

6 van onze solisten namen in het weekend van 18 en 19 november 2023 deel aan de voorrondes van NBTA NK Twirling 2024 in Almere.

Van de 12 onderdelen waaraan werd deelgenomen plaatsten 7 zich voor de finales.

Daar voegen ze zich bij het duo, een small team, een large team en 14 solo’s die daar al rechtstreeks voor geplaatst waren.

De finales vinden ook plaats in Almere en wel op 9 en 10 december 2023 en 7 en 8 januari 2024.

Jumbo Bigband festival

We hebben met plezier zaterdagmorgen 16 september opgetreden met onze Big Band & percussieband bij het Jumbo Bigband festival op de Markt in Brielle.
Al 20 jaar vindt dit festival plaats. Op vrijdag en zaterdag traden er diverse Big Bands op.

Om 11:00 uur mochten wij dit mooie festival op zaterdag openen en het was al gezellig druk op de Markt.

Zomerconcert

Wat was het een gezellige en zeer druk bezochte middag. De twirlers en Bigband gaven op zondag 3 juli 2023 een zomerconcert bij de molen in Brielle. Het grote aantal bezoekers zocht een plekje op de banken, het gras of het talud. En genoten van een afwisselend programma wat met veel enthousiasme ontvangen werd.

Koningsdag

Op 27 april, Koningsdag, waren we ’s morgens vroeg met de marching band en twirlers aanwezig in Zwartewaal waar na de rondgang door het dorp de vlag werd gehesen. Daarna werkten we mee aan de viering op de Markt in Brielle met een toespraak van de burgemeester en het spelen van o.a. het Wilhelmus.

LP live 2023 een feest van muziek, dans en licht

Zaterdag 18 maart j.l. gaf Libertatis Primitiae uit Brielle de jaarlijkse Showavond in de Dukdalf te Brielle. De Big Band en Twirlers brachten voor een overvolle zaal een avondvullend programma waarin swing, rock, latin, dans en twirl in een vlot tempo voor het voetlicht werden gebracht.
Veel publiek stond al om half acht te wachten tot de zaal openging. Binnen in de sporthal was het een lust voor het oog om de orkestopstelling te zien. Om in zo’n fantastische setting te mogen optreden vonden de muzikanten en twirlers een geweldige uitdaging.

Er werd begonnen met “Stately Fanfare” en “Megalovania” waarop alle twirlers te bewonderen waren. Onder leiding van Muzikaal leider Aad Schrooten werd voor de pauze stukken gespeeld als o.a. “Moondance”, “I’m still Standing” met een leuke show met paraplu’s door de B-groep twirlers, “Relax Max” waarbij de A-groep twirlers te zien waren met een dans met boa’s, “Unforgettable” prachtig gezongen door Sandra, “Phat Kat” waar de C-groep twirlers een kleurrijke show lieten zien met hoepels, De slagwerkgroep ging los op het nummer “American Style”, wat natuurlijk een groot applaus opleverde. “No time to die” een solo voor tenor saxofoon gespeeld door Nino Pouwels. Madelief van der Ende liet hierop een sfeervolle dans zien met lichtbaton.

Zangeres Sandra verraste het publiek met prachtige uitvoeringen. Sandra bracht het publiek in vervoering met o.a. “Shallow” “Het lied van de zee” en het swingende “So dance samba”. Zij zong samen met de slagwerkers Bart Groen, Jorrit de Graaf en Thom Spoor “Mercedes Benz”, een nummer waar door de slagwerkers onderdelen van een auto werden gebruikt.

Het LP Saxchoir, bestaande uit 14 saxofoons, speelde het prachtige “Bohemian Rapsody” van Queen. Wat met een groot applaus werd gewaardeerd door het publiek.

Zoals gebruikelijk bij LP Live werden er door de voorzitter Rita Schrooten weer jubilarissen gehuldigd. Damia Kon kreeg de LP hanger uitgereikt voor het 10 jarig lidmaatschap, Marieke Groen en Simon van Hagen kregen de LP speld voor het 12 1/2 jarig lidmaatschap van de vereniging. Ad Quak kreeg de speld voor het 50 jarig lidmaatschap van Libertatis uitgereikt. Zij werden hartelijk gefeliciteerd en kregen een groot applaus.

Carla van Leeuwen, de trainer van de A-groep twirlers, kreeg i.v.m. het stoppen met lesgeven van de voorzitter een mooi beeldje overhandigd en werd bedankt voor haar inzet voor de vereniging.

Verder werd ook Aad Schrooten in het zonnetje gezet. Aad is dit jaar 50-jaar verbonden aan de vereniging als dirigent/muzikaal leider. De voorzitter bedankte hem voor al zijn creativiteit, muzikaliteit en energie en overhandigde hem een horloge met inscriptie.

Na de pauze werd begonnen met “Jumpin’ East of Java” met een dans met baton van de A-groep. Vajénna, Aurora en Sara lieten op “Gonna Fly Now” leuk batonwerk zien. Dit werd gevolgd door o.a. “The Blues Walk” met een solo van Bart Dikken met een enthousiaste show met ballen door de B-groep, “Caribbean Dance” werd een plaatje met een waaiershow van het Twirlteam.

De wedstrijd show op latin muziek werd door de dames van de A-groep sfeervol gebracht met een spetterend eind. Ook de B-groep twirlers lieten hun wedstrijdshow zien op muziek van Michael Jackson. Het Twirlteam liet een wervelende show zien met spectaculair batonwerk.

De finale met “Impact Zone” bracht alle LP muzikanten en twirlers op de vloer. En samen met de zangeres maakten de muzikanten en twirlers er een feest van en zei ladyspeaker Fanina dat LP Live 2023 alweer voorbij was. De toegift “Think” werd met veel enthousiasme gebracht, maar ook met enthousiasme ontvangen door het publiek. Een waardig slot van een fantastische showavond.


Foto’s van LP Live 2023 vindt u binnenkort onder media op de website.

Eerste twirlwedstrijd van het jaar

Eerste Twirlwedstrijd van het jaar. Zoals gebruikelijk in Brielle!

In de sporthal Dukdalf lieten alle LP Twirlers zondag 12 februari weer mooie routines zien met mooie resultaten, medailles en de eerste plaatsingspunten!

De A-groep en B-groep met nieuwe shows op de vloer!

Allemaal gefeliciteerd! We hebben weer van jullie genoten!

Twirlwedstrijd zondag 12 februari 2023 in Brielle.

Wij organiseren zondag 12 februari 2023 een NBTA twirlwedstrijd in sporthal Dukdalf in Brielle.

Vanaf 9:30 uur zijn er 150 optredens te bewonderen.

Deelnemers komen, naast onze leden, o.a. uit Aalsmeer, Alphen a/d Rijn, Barendrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Schiedam, Zwijndrecht.

Madelief van der Ende Nederlands Kampioen 3-baton Twirling

Afgelopen weekend werden de Nederlandse NBTA Kampioenschappen Baton Twirling gehouden in Almere. De twee hoogste niveaus streden hier voor het kampioenschap.
Madelief behaalde met haar 3-baton routine de titel Nederlands Kampioen 3-baton Twirling. Een fantastische prestatie. Ook behaalde zij een mooie zilveren medaille op het onderdeel X-Strut.
Zij heeft zich hiermee geplaatst in de Nederlandse equipe. Madelief mag Nederland gaan vertegenwoordigen met 2 onderdelen op de Europese Kampioenschappen in Italië.

In december jl. was er al het NBTA Runner-up Kampioenschap Baton Twirling ook in Almere waar de beginners uitkwamen.

Veel Brielse Twirlers hadden zich in het afgelopen jaar geplaatst voor deze kampioenschappen. Ook de B-groep en het Twirlteam van Libertatis hadden zich geplaatst.

Op het NK Runner-up Baton Twirling behaalde de Amber en Anouk Bergman een Zilveren medaille op het onderdeel Duo Twirling senior, Anouk Bos behaalde een bronzen medaille met haar 3-baton routine in de senior klasse en Vion Metselaar behaalde een bronzen medaille op het onderdeel 2-baton junior.

Runner-up Kampioenschap:

1-baton: jeugd – Manon Haeck 11e, junior – Laura Haeck 10e,
2-baton: jeugd – Manon Haeck 4e, junior – Vion Metselaar, Brons, Laura Haeck 6e, senior – Amber van Liere 6e
3-baton: senior – Anouk Bos, Brons

Duo Twirling: senior – Anouk en Amber Bergman, Zilver

Dancetwirl: jeugd – Fien Spoor 9e, junior – Vion Metselaar 6e

Small Team Dance: Junior – 6e

Nederlands Kampioenschap:

1-baton: preteen – Sara Blom 4e, junior – Vion Metselaar 10e, Adult Advance – Madelief van der Ende 5e
2-baton: senior – Anouk Bos 7e, Puk van der Ende 8e, Anouk Bergman 11e, Amber Bergman 12e, Adult Advance – Madelief van der Ende 5e
3-baton: Adult advance – Madelief van der Ende, Kampioen

Super X-Strut: Adult Advance – Madelief van der Ende, Zilver

Dancetwirl: senior – Puk van der Ende 10e, Adult Advance – Madelief van der Ende 6e

Small Team Twirling: senior – Libertatis Twirlteam 7e

Heel erg gefeliciteerd met dit resultaat, de vereniging is heel trots op deze toppers!