Laatste nieuws

  • Twirlwedstrijd in Brielle
    Zondag 9 juni hebben wij weer een NBTA twirlwedstrijd georganiseerd in de sporthal Dukdalf in Brielle.Er werden weer mooie resultaten behaald door de LP twirlers. Verschillende plaatsingen voor de NK en een mooie promotie voor Sara met haar dancetwirl. Gefeliciteerd!!

Sponsors

Cor Schrooten

Twirlwedstrijd in Brielle

Zondag 9 juni hebben wij weer een NBTA twirlwedstrijd georganiseerd in de sporthal Dukdalf in Brielle.
Er werden weer mooie resultaten behaald door de LP twirlers. Verschillende plaatsingen voor de NK en een mooie promotie voor Sara met haar dancetwirl. Gefeliciteerd!!

Koningsdag

Wij waren met de twirlers en marchingband tijdens de Koningsdag 27 april actief in Zwartewaal en Brielle.

In Zwartewaal werd ’s ochtends na een gezellige optocht door het dorp de vlag gehesen bij de Gaffelaar.

Een uurtje later waren we op de Markt in Brielle bij de officiële viering van de gemeente Voorne aan Zee waar er een korte aubade was. De burgemeester sprak, de vlaggen werden gehesen en het Wilhelmus gespeeld. Het oranje zonnetje liet zich nog niet zien maar gelukkig was het droog.

EK NBTA Baton Twirling

Van 28 t/m 31 maart vonden de EK NBTA Baton Twirling plaats in Eindhoven. Wat was het een fantastisch Kampioenschap op hoog niveau.
LP twirler Madelief van der Ende deed mee met maar liefst drie onderdelen 2-baton, 3-baton en Super X-Strut. Vrijdag plaatste ze zich voor de finals op zaterdag met 2-baton. Zij behaalde daar een fantastische 7e plaats.
Met alle drie de onderdelen eindigde ze bij de top 10. Op 3-baton eindigde ze als 9e en met Super X-Strut behaalde ze een mooie 10e plaats.
We zijn super trots op haar! Gefeliciteerd!

Libertatis Podiumkunsten in de Dukdalf

Zaterdag 23 maart j.l. gaf Libertatis Primitiæ (LP) haar jaarlijkse showavond.

In een zeer goed gevulde Dukdalf waarin door de leden van LP een groot podium, licht en geluid gebouwd waren genoot het publiek van de Big Band met zangeres Sandra en de visuele ondersteuning van de LP Twirlers.

Lang geleden al zette de Big Band onder leiding van muzikaal leider Aad Schrooten al stappen op een nieuwe weg naar een multifunctionele muziekgroep. De optredens van Band en Twirlers de laatste jaren die LP bij uiteenlopende theaterevenementen verzorgt gaan ook in de jaarlijkse showavond doorwerken. Doordat driekwart van de muzikanten twee of meerdere instrumenten bespeeld kunnen er zoveel bijzondere combinaties worden gevormd dat weer resulteert in een heel afwisselend programma.

Zo speelden Rowan, Janneke en Anne-lotte, drie dames uit de band, met hun voeten op een grote vloerpiano ‘Fur Elise’. De twirlers van de A-groep gaven een spectaculaire Murmuration show, momenteel wereldwijd bekend, op muziek van Handsonic Drumpads en drums. Sandra zong ‘Horse with no name’ terwijl ze werd begeleid door een dansend sax trio, slagwerkers en een muzikaal paard, vertolkt door Thom! De ‘Stairway to heaven’ Trap werd door acht slagwerkers veranderd in een ware drummachine met percussie op hoogte! Op de band met zijn elektrische gitaren zat de Rock & Roll show van gitaar spelende danseressen uit de C-groep er stevig in.

Zeven trombonisten speelden ‘Trombumba’ en bij de opening speelde een Septet trompettisten Harry Potter muziek waar 11 heksjes de avond opende. Dit ging over in een gedicht wat weer overging in de ‘St. Louis Blues’ waarop uit alle hoeken van de zaal de A-groep dames als vlaggendragers een vlaggenshow vertolkten.
Zangeres Sandra met zanger Jacco zongen een duo; Sandra zong het prachtige ‘Skyfall” van Adele; er werd een toneel act in een bioscoop gespeeld; Het Saxchoir bestaande uit 12 saxofonisten speelde ‘Rondo à la Turk’ van Brubeck; er was een heuse Catering Show! door de Twirlteamdames; Twirlingshows met 1-, 2- en 3-baton. Madelief van der Ende liet met een prachtige dans op ‘It had to be you’ zien wat zij allemaal kan doen met de baton.
Alle uiteenlopende choreografieën waren van de hand van Rita Schrooten-Smit.

De voorzitter mocht dit jaar weer 4 jubilarissen feliciteren met hun jubileum. De twirlers Vion Metselaar, zij kreeg de LP hanger voor het 10-jarig lidmaatschap, Amber van Liere kreeg de LP hanger uitgereikt voor het 15-jarig lidmaatschap en Ashley de Ruiter voor het 20-jarig lidmaatschap van de vereniging. Bart Groen kreeg de LP speld voor het 12 ½ jarig lidmaatschap van de Big Band van Libertatis.

Aan het eind van het programma ging spreekwoordelijk het dak van de Dukdalf met ‘Move to the Big Band’ van Tony Scott in een arrangement van Briellenaar Rob Catlender. De band met Handsonics en een nu Rappende Sandra bouwde met haar Hip Hop dansende Twirlers een waar feestje.

Kortom een fantastische avond met heel veel verrassende elementen, dans en lekker swingende muziek!

Kerstliederen

Traditiegetrouw hebben de LP muzikanten Kerstochtend vroeg weer Kerstliederen gespeeld in Verpleeghuis De Plantage en het Catharina Gasthuis. Het was weer een goed begin van de Kerst.

Sfeervol ‘Kerst Exclusief’

Het was weer een sfeervol druk bezocht ‘Kerst Exclusief’ in het LP verenigingsgebouw op 16 en 17 december. De LP Bigband speelde een keur van Kerstnummers. Het publiek werd verrast in de opening met handbells en verder met veel jazz kerstmuziek.

Natuurlijk was er ook de mogelijkheid voor het publiek om mee te zingen met de band. De medley ging van ‘Wham’ tot ‘Flappie’ en van ‘Stille Nacht’ tot ‘White Christmas’. Samen met de hapjes en drankjes die verzorgd werden door LP twirlers was het weer erg gezellig.

Wat een fijn weekend in Almere

Wat een fijn weekend in Almere. Al de meiden hebben prachtige optredens laten zien. Naast alle mooie prestaties van zaterdag waar de A-groep een bronzen medaille won, behaalde zondag
Vion een bronzen medaille met 2-baton en werd Anouk RUNNER-UP KAMPIOEN met 3-baton!
Allemaal heel erg gefeliciteerd met de behaalde resultaten!

Goede resultaten bij deelname aan de voorrondes voor het NBTA NK 2024

6 van onze solisten namen in het weekend van 18 en 19 november 2023 deel aan de voorrondes van NBTA NK Twirling 2024 in Almere.

Van de 12 onderdelen waaraan werd deelgenomen plaatsten 7 zich voor de finales.

Daar voegen ze zich bij het duo, een small team, een large team en 14 solo’s die daar al rechtstreeks voor geplaatst waren.

De finales vinden ook plaats in Almere en wel op 9 en 10 december 2023 en 7 en 8 januari 2024.

Jumbo Bigband festival

We hebben met plezier zaterdagmorgen 16 september opgetreden met onze Big Band & percussieband bij het Jumbo Bigband festival op de Markt in Brielle.
Al 20 jaar vindt dit festival plaats. Op vrijdag en zaterdag traden er diverse Big Bands op.

Om 11:00 uur mochten wij dit mooie festival op zaterdag openen en het was al gezellig druk op de Markt.